Suurin niistä on rakkaus

Suurin niistä on rakkaus

keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Seurakunnan tilojen avaaminen

 Keväällä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan neuvostossa käytiin pitkiä keskusteluja siitä voidaanko seurakunnan tilat avata kaikille pareille. 

Kirjoitin Kirkko ja kaupunki - lehteen asiasta mielipiteen. Se löytyy oheisen linkin takaa:

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/mielipide-paasy-kielletty-kirkkoon-


Seurakuntaneuvosto äänesti asiasta toukokuussa ja äänestyksessä enemmän ääniä sai kanta, jonka mukaan kirkon tilat voidaan avata kaikille pareille (äänestystulos oli 9 - 7).  Tämän jälkeen on vielä seurakuntaneuvoston kokouksissa jouduttu asiaa käsittelemään ja äänestämään oikaisuvaatimuksesta seurakuntaneuvoston päätökseen. Syyskuussa äänestettiin myös uudestaan asiasta:  Helsingin hallinto-oikeuden lausuntopyynnön vastineeseen koskien päätöstä seurakunnan tilojen käytöstä tehdyn oikaisuvaatimuksen hylkäämisestä. Edelleen äänestyksessä voitti edustamani liberaalimpi näkemys tilojen avaamisen puolelta. 

Nyt syksyllä käydään uudet seurakuntavaalit. Samanlaisia keskusteluja tilojen avaamisesta käydään varmasti muissakin seurakunnissa uusilla seurakuntaneuvostoilla, varmasti myös uudestaan tuomiokirkkoseurakunnassa. 

Kannustankin kaikkia äänestämään tulevissa seurakuntavaaleissa. Espoossa monessa seurakunnassa ehdokkaina on Kirkko kaikille - valitsijayhdistyksen ehdokkaita. Tämän listan ehdokkaiden:           

tavoitteena on rakentaa kirkkoa, joka elää ajassaan seurakuntalaisiaan varten. Kirkon tulee jalkautua seurakuntalaisten keskelle, kokeilla uusia toimintatapoja ja pitää rohkeasti esillä sanomaa Jumalan armosta. Ehdokkaat haluavat luoda yhteisön, johon jokainen on tervetullut ja jossa on tilaa monimuotoiselle hengellisyydelle. Ehdokkaat haluavat, että kirkko uudistuu ja arvostaa jäseniään sekä kantaa vastuullisesti vastuunsa lähimmäisestä lähellä ja kaukana. Kirkko kaikille - ehdokkaat haluavat edistää sitä, että kirkoissamme vihitään kaikenlaiset parit ja että lähetysmäärärahat kohdennetaan niille järjestöille, jotka sitoutuvat kirkon opetukseen. (Esimerkiksi hyväksyvät naispappeuden)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti